boelens showjumping

tallista ja toiminnasta

Tallialueen pohjapiirros

Sekä päätalo että tallirakennus ovat vanhemman ajan rakennuksia, mutta täysin remontoituja sisältä. Päätalo majoittaa Evelinen ja Sonjen sekä pienessä vierashuoneessa myös Levin. Tallista löytyy yhteensä kymmenen karsinaa purupohjalla ja liukuovilla. Tallin toisesta päädystä löytyy kaksi pesukarsinaa, joista toisen päällä on lämpöä tarjoava solarium asennettuna. Satulahuoneesta löytyy paikat varusteille, muutama kuivausteline sekä iso kaappi hevosten tavaroille. Rehuille löytyy pieni oma huone, josta on heti alkuaikoina mystisesti kadonnut ovi.
     Pihalta löytyy isohko hiekkapohjainen kenttä sekä valoisa ja lämmitetty maneesi katsomoineen. Katsomon puoleiselta seinältä löytyy peilit. Tarhoja löytyy kymmenen kappaletta, ja jokainen on rakennettu tarpeeksi suureksi, jotta niihin mahtuu tarvittaessa kaksi hevosta. Laitumia löytyy myös muutama suhteellisen pieni pienen kävelymatkan päässä. Maastoreittejä löytyy alueelta mukavasti, ja lähistölle on tehty parin kilometrin pituinen pururata. Pururadan varrelle on hankittu myös muutamia tukkeja maastoestemäisiin tarkoituksiin.

Boelensin päätoimintana on nuorten hevosten kouluttaminen ja treenaaminen kilpakenttiä varten. Tarkoituksena on myydä hevoset viimeistään noin kymmenvuotiaina, jolloin ne ovat valmiita starttaamaan tasosta riippuen ihan GP-tasolla. Paljolti meiltä löytyy tuttavilta tulleita nuoria hevosia, mutta kuka tahansa saa tuoda meille oman hevosensa koulutettavaksi. Boelens on tarinapainotteinen, joten jokaiselle meille tuodulle hevoselle kirjoitetaan vähintään yksi laajempi päiväkirjamerkintä koulutuksesta ja treenaamisesta. Eveline ei kuitenkaan työskentele ilmaiseksi, joten palkaksi pyydetään yleensä tekstipalkkaa. Palkasta, hevosen meillä olon pituudesta ja koulutuksen sisällöstä sovitaan aina tapauskohtaisesti. Jos olet kiinnostunut tuomaan hevosesi meille, ota yhteyttä sähköpostitse ! Tällä hetkellä työskentelemme vain estepainotteisten hevosten sekä ponien kanssa.

Henkilöt

The queen with the authority

Koko toiminnan takana oleva mastermind on omistajatar Eveline Boelens. Belgiassa 14. syyskuuta 1992 syntynyt brunette nainen puhuu sujuvasti ranskaa ja saksaa, sekä ikuinen kiinnostus kieliin on johtanut kielitaitoon myös englannissa ja espanjassa. Evelinellä on muutaman vuoden vanhempi sisar, Amelie Boelens, joka on vastaisuudessaan kouluratsastaja. Isä Casper Boelens on menestynyt esteratsastaja ja nykyään arvostettu valmentaja. Saksalainen äiti Marta on tehnyt ratsuttajan hommia suurimman osan elämästään.
     Eveline on oppinut kaiken osaamansa isältään. Perhe on omistanut jo ennen sisaruksien syntymää kilpatallin, jonka elämään molemmat tytöt ovat kasvaneet. Eveline on tehnyt kilparatsastajan hommia myös muilla talleilla pieniä pätkiä kerrallaan, ja päässyt tutustumaan nuorten hevosten koulutusprosessiin. Nuorten hevosten kanssa työskentely alkoi kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän, ja pikkuhiljaa nainen kerrytti itselleen nimeä hevosmaailmassa ennen oman hevosalan yrityksen perustamista muutaman kilometrin päähän perheen suuresta tallista.
     Pituutta naiselta löytyy vajaat 160 senttimetriä, mikä on johtanut satunnaiseen yhteistyöhön myös ponien kanssa. Ensivaikutelmalta Eveline voi helposti vaikuttaa ylimieliseltä ja jopa hieman töykeältä. Varsinkin kiireen keskellä brunette on niin keskittynyt tekemiseensä, että lempeydet jää unholaan. Tosiasiassa Eveline osaa olla erittäin ystävällinen ja helposti lähestyttävä, vaikkakin hyvin vahva persoona. Määrätietoisena ja temperamenttisena ihmisenä ottaa työnsä vakavasti, mutta ei kuitenkaan unohda mottoaan siitä, että kaiken tekemisen pitää loppupeleissä olla hauskaa - sekä hevoselle että ihmiselle. Eveline on tottunut tietynlaiseen elämäntasoon ja ehkä hyvällä tavalla pieneen kermaperseyteen, mikä näkyy omien hevosten varustekokoelmissa: kaiken pitää olla laadukasta, kestävää ja eleganttia. Nainen itse pukeutuu lähes aina siististi (ellei kyseessä ole kauppareissu sunnuntai-illalla kello yhdeksän), ja koska rahalla saa, keikkuu kädessä kiiltelevä omenapuhelin unohtamatta omenakelloa.

The subjects who obey

Evelinen kanssa tallin perustamisessa oli hyvä ystävä Sonje Fiedler. Naiset tapasivat Evelinen toimiessa ratsuttajana Pohjois-Saksassa, josta asti ystävyys on vain syventynyt - joskus Sonje tuntuukin enemmän siskolta kuin Amelie. Vuonna 1994 Saksassa syntynyt Sonje on ollut hevosten parissa 7-vuotiaasta asti. Nainen on aloittanut ratsastuskoulusta ja puuhannut useamman vuokrahevosen kanssa. Sonje on opiskellut ratsastuksen opettajaksi, mutta ei niitä hommia ole ikinä virallisesti tehnyt. Saksalaisella tallilla, johon Evelinekin päätyi, Sonje toimi hevosenhoitajana ja satunnaisesti ratsuttajana. Homma ei ollut sellaista, mitä nainen haluaisi varsinaisesti tehdä, joten tarjous lähteä ystävänsä kanssa perustamaan omaa bisnestä oli liian hyvä ollakseen totta.
     Pituutta löytyy muutama sentti Evelineä enemmän, mistä Sonje aina mielellään muistuttaa, kun yrittää takoa järkeään ystävänsä päähän. Vaikka Evelinekin osaa olla fiksu ja järkevä, Sonje on onneksi pitämässä ohjia vielä tiukemmin käsissä, jos homma meinaa lähteä laukalle. Boelensissa ei päätöksiä tehdäkään ilman, että Sonje on tuonut oman näkökulmansa esille. Naista ei kuitenkaan sovi olettaa mitenkään ujoksi tai hiljaiseksi, sillä persoonaa löytyy yhtä paljon ja yhtä voimakkaasti kuin Evelineltä.
     Tallilla Sonje toimii toisena ratsuttajana ja on mukana suunnittelemassa hevosten treeniohjelmia yhdessä omistajattaren kanssa. Koska kolmistaan on pärjättävä, Sonje tekee myös hoitajan hommia ja auttaa paperitöissäkin. Sonjella ja Evelinellä ei ole hirveän selkeitä rooleja, kumpi tekee mitäkin, vaan asioista pidetään huolta yhdessä ja vastuu on pyritty jakamaan tasaisesti. Tässä kohtaa voisikin todeta, että Sonje on melkeimpä toinen kuningatar eikä alamainen - ainakin käytännössä.

Levi Walsh on vuonna 1989 syntynyt mies Pohjois-Englannista. Rannikolla Whitbyn kaupungissa varttunut ja aikuisiälläkin asunut mies hiljalleen muutti aina vain Etelämmäs päätyen lopulta Walesin puolelle. Cresthillin tallissa Levi työskenteli pari vuotta, mutta Levi halusi lähteä tutkimaan mahdollisuuksiaan työskennellä nuorempien hevosten ja ponien parissa. Cresthillin omistaja tuntee Casper Boelensin hevospiirien kautta ja sai Leville puhelinhaastattelun Casperin tyttären uuteen yritykseen.
     Puhelias ja huumorintajuinen mies juttelee usein hevosille touhutessaan niiden kanssa. Milloin aiheena on sää, milloin paikallisuutiset taikka se huono ateria naapurikylän ravintolassa pari viikkoa takaperin. Levi luottaa nelijalkaisiin ystäviinsä täysin ja miehen voi usein nähdä ihan vain oleskelemassa karvanaamojen seurassa. Levillä ei ole ratsuttajan saatika kouluttajan koulutusta, enemmän mies on puuhaillut hevosten kanssa maastakäsin tai käynyt pyörähtämässä näiden kanssa maastossa.
     Boelensin valtakunnassa Levi on se, joka kutsutaan paikalle kun tarvitaan miehistä voimaa - mies hoitaa kaikki mahdolliset traktorihommat kentän ja maneesin lanauksesta heinäpaalien siirtelyyn. Levillä on vastuu myös hevosten hoidosta ja hoitaakin yleensä ruokinnat (kunhan puurot ja myslit on laitettu valmiiksi, kun ei mies reuhupusseja toisistaan erota).      Levi created by Jeremias

Beverwijk Hot Space, aka Deacy, on Evelinen mukana seurannut australianpaimenkoirauros. Deacy oli alun perin ostettu koko perheen koiraksi, mutta päätettiin antaa naisen matkaan, sillä häneen nelijalkainen oli eniten kiintynyt. Lempinimi Deacy tulee tottakai Queenin jäsenen John Deaconin lempinimestä - isä Casper kun on kouluttanut koko perheensä Queen-faneiksi, ei kasvattajan keksimää nimeä voinut olla yhdistämättä kyseisen bändin albumiin.
     Deacy rakastaa jolkotella mukana maastoreissuilla ja innostuu aivan totaalisesti, kun joku haluaal leikkiä sen kanssa. Hevosiin Deacy on tottunut jo pennusta asti, niiden lähellä kun se on kasvanut. Kaikenlainen huomio on myös nannaa Deacyn egolle, ja se kiipeäisi mielellään syliin vaikka onkin jo siihen hommaan turhan iso. Nelijalkainen on hyväkäytöksinen ja kiltti, vaikka saattaakin olla vähän hönö ja yli-innokas. Vaikka energiaa löytyy, niin Deacy rakastaa silti haleja ja omistajansa kanssa sohvalla makoilua. Tottelee erittäin nätisti, joten uskaltaa pitää myös vapaana lenkeillä ja tallipihalla. Deacy on leikattu, joten sitä voi pitää huoletta vapaana myös kisareissuilla, jos siihen saa luvan.

Tallipäiväkirjassa vierailleet tähdet

Casper Boelens   -   Evelinen isä, estevalmentaja
Lauren Blum   -   perhetuttu, "satulasovittaja"