Russian Gin With A Grin

VH19-011-0157 syntynyt 03.08.2019 (8v: 03.02.2020)
hannover, ori kasvattaja Aino Kurkinen, Kurjenpesä
musta, 163cm omistaja Benjamin Noyer (VRL-11523)
estepainotus, taso: 150cm      00 ERJ-sijoitusta
11/19 KTK-III
17 + 17 + 17 + 17 = 68p.

Kun Alexander näytti mulle videon, jossa musta orivarsa laukkaa tarhassa pukitellen ja toisessa pää ja häntä taivaissa, olin niin innostunut, että pöllin miehen puhelimen ja sovin kaupat kun poistui toimistoonsa. Aino Kurkiseltahan tämäkin hevonen on meille tullut — mistäpä muualtakaan. Nyt Aino oli kyllä ylittänyt itsensä (tai ainakin Lexin mukaan), sillä isälinja oli aivan mahtava, ja emän puoli taas mielenkiintoinen. Tämä pitäisi kyllä kouluttaa itse, mutta en nähnyt sitä mitenkään ongelmana; päinvastoin olin innoissani, että saisin taas työskennellä nuorien hevosten kanssa !
     Ensimmäiset viikot meni opetellessa orin lempinimeä. Neukku. “Neukuu ... ?” Syvä hiljaisuus. “Kissat naukuu, Benjamin. Tämä on Neukku. N - E - U - K - K - U,” yritti Lex mulle tavata ja opettaa. Kyllä se nyt jo vähän paremmin luonnistuu. Tai kun en jaksa yrittää, ori on vaan The Russian.
     Neukku on kyllä perinyt isänsä egoismin, jääräpäisyyden ja ... itse asiassa kaiken. Ori tekee tasan tarkkaan niin kuin se itse haluaa, ja jos orin halut eivät kohtaa omien kanssa, niin sitten siinä saa olla hellimässä tummaverikön egoa, että sen saa joskus esimerkiksi ihan liikkeelle joltain tallinkulmalta. Harjatessa Neukku on ehdottomasti oltava käytävällä, karsina on niin sen omaa territoria että hyvä kun siellä saa edes käydä siivoamassa. Ratsastaminenkin on vähän semmoinen juttu, että jos ehdit reippaasta käynnistä tai sitten kahdessa sekunnissa ponnistaa itsesi selkään, niin mahdollisuudet on jo aika hyvät. Neukun kanssa saa tehdä alle hyvät ravi- ja laukkatyöskentelyt, että voi edes unelmoida käyntitehtävistä. Sileällä Neukku on muutenkin tosi yhteistyökyvytön, kun mennään vähänkään vaikeampiin liikkeisiin. Esteillä taas puoliveriselle voi laittaa eteen millaisen radan millaisine esteine tahansa, ja se hyppää ne ongelmitta. Ongelmat ovatkin sitten siellä esteiden välissä, kun voimakaslaukkainen ori on sitä mieltä, että jokaiselle esteelle pitäisi mennä kovaa ja isossa laukassa. Sitten Neukku taas vetää herneet nenään, jos sitä lähtee liikaa pidättelemään. Kun mikään ei kerran ole hyvä, niin yritäkkö siinä sitten tehdä yhtään mitään. Se, että Neukun kanssa ollaan päästy näinkin hyvään yhteisymmärrykseen on melkein vaatinut sen, että sen on kouluttanut itse. Venäläinen kun näköjään sietää vain yhtä ihmistä selässään, varsinkin kerrallaan.

Lue täältä kertomusta Neukun myynnistä kasvattajan näkökulmasta

Sukuselvitys

isä Passion and the Russian
hann musta 164cm
KTK-I
ii. VIR MVA Ch Siberian Code
hann musta 164cm / KTK-II, ERJ-I
iii. Comrat Russian
iie. Northern Light
ie. Haloweenie
hann ruunikko 164cm / ERJ-I
iei. Wanderlust
iee. 7 Days To The Wolves
emä Crane Grimgrin
old musta tobiano 166cm
Champion, KTK-III
ei. Ch Mourning Coffee
xx tummanruunikko 164cm / KTK-III
eii. Café Noir
eie. White Mourning
ee. Ch Grim And Kisses
old mrn tobiano 173cm / KTK-III, ERJ-I
eei. Salute to the Victors
eee. Grimorna