Tallista

Henkilökunta

Eveline Boelens
toinen omistaja, esteratsastaja, s. 14.09.1992 Belgiassa

Koko toiminnan takana oleva mastermind on omistajatar Eveline Boelens. Belgiassa 14. syyskuuta 1992 syntynyt brunette nainen puhuu sujuvasti ranskaa ja saksaa, sekä ikuinen kiinnostus kieliin on johtanut kielitaitoon myös englannissa ja espanjassa. Evelinellä on muutaman vuoden vanhempi sisar, Amelie Boelens, joka on vastaisuudessaan kouluratsastaja. Isä Casper Boelens on menestynyt esteratsastaja ja nykyään arvostettu valmentaja. Saksalainen äiti Marta on tehnyt ratsuttajan hommia suurimman osan elämästään.
     Eveline on oppinut kaiken osaamansa isältään. Perhe on omistanut jo ennen sisaruksien syntymää kilpatallin, jonka elämään molemmat tytöt ovat kasvaneet. Eveline on tehnyt kilparatsastajan hommia myös muilla talleilla pieniä pätkiä kerrallaan, ja päässyt tutustumaan nuorten hevosten koulutusprosessiin. Nuorten hevosten kanssa työskentely alkoi kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän, ja pikkuhiljaa nainen kerrytti itselleen nimeä hevosmaailmassa ennen oman hevosalan yrityksen perustamista muutaman kilometrin päähän perheen suuresta tallista. Nykyisin, kun Eveline yhdisti tallinsa Benjaminin kanssa, nainen työskentelee edelleen suurimmaksi osaksi Diamontin nuorten hevosten kanssa.
     Pituutta naiselta löytyy vajaat 160 senttimetriä, mikä on johtanut satunnaiseen yhteistyöhön myös ponien kanssa. Ensivaikutelmalta Eveline voi helposti vaikuttaa ylimieliseltä ja jopa hieman töykeältä. Varsinkin kiireen keskellä brunette on niin keskittynyt tekemiseensä, että lempeydet jää unholaan. Tosiasiassa Eveline osaa olla erittäin ystävällinen ja helposti lähestyttävä, vaikkakin hyvin vahva persoona. Määrätietoisena ja temperamenttisena ihmisenä ottaa työnsä vakavasti, mutta ei kuitenkaan unohda mottoaan siitä, että kaiken tekemisen pitää loppupeleissä olla hauskaa - sekä hevoselle että ihmiselle. Eveline on tottunut tietynlaiseen elämäntasoon ja ehkä hyvällä tavalla pieneen kermaperseyteen, mikä näkyy omien hevosten varustekokoelmissa: kaiken pitää olla laadukasta, kestävää ja eleganttia. Nainen itse pukeutuu lähes aina siististi (ellei kyseessä ole kauppareissu sunnuntai-illalla kello yhdeksän), ja koska rahalla saa, keikkuu kädessä kiiltelevä omenapuhelin unohtamatta omenakelloa.


Benjamin Noyer
toinen omistaja, kilparatsastaja, s. 16.09.1992 Belgiassa

Pellavapäinen, siististi pukeutuva Benjamin syvänsinisine silmineen (joiden pienistä oranssin vivahteista iiriksen lähellä on huomautettu aivan liikaa) ei ensisilmäyksellä ehkä vaikuttaisi siltä, että viettää suurimman osan elämästään hevostallilla. 27-vuotias (s. 16.09.1992) Benjamin on kotoisin Belgiasta läheltä Ranskan rajaa, ja puhuukin virallisena äidinkielenään ranskaa. Myös fluentisti saksaa ja englantia puhuva mies on kasvanut eri kilpatalleilla äitinsä tehneen useamman vuoden töitä eri talleille kilparatsastajana. Benjamin sai ohessa valmennusta estemaailman huipuilta vähän puolivahingossa, ja myöhemmin kiinnostui myös hevoskasvatuksesta - siispä oma kilpahevosia kasvattava talli. Kakkosomistajan ja parhaan ystävänsä, Alexanderin, Benjamin tapasi työskennellessään muutaman vuoden ennen Benjaminin entisen tallin Carbonin perustamista kilpatallilla Saksan puolella. Miehet olivat kuin kauan kadoksissa olleet veljekset ja tulivat niin hyvin toimeen, että Benjamin pyysi ystäväänsä mukaan lähtiessään vihdoinkin perustamaan omaa talliaan. Evelineen miehet tutustuivat alunperin yhteistyön kautta, kun Benjamin etsi Carbonin muutamalle uudelle nuorelle väliaikaista tallipaikkaa muualta.
     Tallin ulkopuolella Benjamin tykkää pitää kuntoaan yllä käymällä lenkillä sekä satunnaisesti myös kuntosalilla. Blondi pukeutuu siististi, ja seuraa myös jonkin verran muotia. Ystäväänsä Benjamin saa aina patistaa pukeutumaan edes kauluspaitaan, kun kyseessä on edes joku illanvieton tapainen tapahtuma. "Alex, voi tsiisus, et sä ikinä saa naista jos pukeudut johonkin vanhaan T-paitaan" on ihan yleinen lausahdus, jota Benjamin käyttää yhtenä perustelunaan sille, miksi Alexanderin pitäisi käyttää pukua. Benjamin on itsetietoinen, mutta ei millään tavalla ylimielinen - mies on ennemminkin nöyrä ja herttainen tapaus sekä erittäin fiksua seuraa. Vaikkakin fiksuus voi olla kyseenalaista, jos erehtyy kuulemaan ystäväkaksikon keskusteluja.


Alexander Lindroth
tallipäällikkö, s. 04.06.1991 Suomessa

Alexander on Espoossa syntynyt suomenruotsalainen. Suklaanruskeat hiukset ja silmät sekä lähes aina leualla lepäävä lyhyt sänki tekee miehestä yhdessä pellavapäisen ystävänsä kanssa kunnon hurmurikaksikon. Espoon hienostoalueella kasvanut Alexander kävi koulunsa pääkaupunkiseudulla, ja kävi opiskelunsa ruotsiksi. Kauppakorkeakoulun tutkinnollaan mies ei ole kuitenkaan tehnyt yhtään mitään, vaan pienestä pojasta pitäen talleilla pyöriminen johti töihin hevosten parissa. "Opiskele nyt edes jotain kunnollista," oli ne isän suusta kuullut sanat, jotka potkivat Alexin opiskelemaan ammatin. Brunette on kuitenkin aina mennyt koulut läpi vähän vasemmalla kädellä, ja kiinnostus on selkeästi ollut aina jossain muualla. Hevosiin liittyvät työnsä hän on kuitenkin aina hoitanut kunnialla, ja Alex on erittäin tarkka sellaisissa hommissa, joissa tykkää olla. Carbonissa ja nykyään myös Diamontissa voikin olettaa kaiken olevan aina järjestyksessä, kun Alex on vastuussa. Benjaminin keskittyessä enemmän hevosten kilpailuttamiseen ja treenaamiseen Alexander pitää huolen tallista ja sen järjestyksestä, hevosten ruokatilauksista, kilpailumatkojen järjestämisestä sekä kaikesta muista 'toimistohommista'. Alexanderin joutuu melkein pakottamaan hevosen selkään, ellei kysessä ole joku rento maastojolkottelu. Mies käsittelee hevosia mieluiten maastakäsin, ja on siinä erittäin taitava.
     Ennen Carbonia ja Benjaminin tapaamista Alexander työskenteli Espoon liepeillä yksityistallilla nelisen vuotta, tehden sekä hevosenhoitajan sekä yleisen tallityöntekijän hommia. Espoossa mies tutustui myös edelleenkin hyvään ystäväänsä Aino Kurkiseen, johon on edelleen yhteydessä. Ainolta Alexander on myös saanut lempinimen Leksa, jota mies vihaa yli kaiken, ja josta Benjamin on vetänyt oman englanninkielisen versionsa - Lex. Mies halusi kuitenkin lähteä eurooppalaisen hevoskulttuurin keskelle, ja lähti töihin saksalaiselle kilpatallille, jossa tapasi Benjaminin. Alex puhuu sujuvasti suomea, ruotsia ja englantia, ja Benjamin yrityksistä huolimatta vain erittäin vähän ja huonosti saksaa. Ystävykset puhuvatkin keskenään lähinnä englantia, ja Ainon kanssa Leksa kommunikoi suomeksi.


Sonje Fiedler
ratsuttaja ja kilparatsastaja, s. 1994 Saksassa

Evelinen kanssa Boelensin tallin perustamisessa oli hyvä ystävä Sonje Fiedler. Naiset tapasivat Evelinen toimiessa ratsuttajana Pohjois-Saksassa, josta asti ystävyys on vain syventynyt - joskus Sonje tuntuukin enemmän siskolta kuin Amelie. Vuonna 1994 Saksassa syntynyt Sonje on ollut hevosten parissa 7-vuotiaasta asti. Nainen on aloittanut ratsastuskoulusta ja puuhannut useamman vuokrahevosen kanssa. Sonje on opiskellut ratsastuksen opettajaksi, mutta ei niitä hommia ole ikinä virallisesti tehnyt. Saksalaisella tallilla, johon Evelinekin päätyi, Sonje toimi hevosenhoitajana ja satunnaisesti ratsuttajana. Homma ei ollut sellaista, mitä nainen haluaisi varsinaisesti tehdä, joten tarjous lähteä ystävänsä kanssa perustamaan omaa bisnestä oli liian hyvä ollakseen totta.
     Pituutta löytyy muutama sentti Evelineä enemmän, mistä Sonje aina mielellään muistuttaa, kun yrittää takoa järkeään ystävänsä päähän. Vaikka Evelinekin osaa olla fiksu ja järkevä, Sonje on onneksi pitämässä ohjia vielä tiukemmin käsissä, jos homma meinaa lähteä laukalle. Boelensissa ei päätöksiä tehdäkään ilman, että Sonje on tuonut oman näkökulmansa esille. Naista ei kuitenkaan sovi olettaa mitenkään ujoksi tai hiljaiseksi, sillä persoonaa löytyy yhtä paljon ja yhtä voimakkaasti kuin Evelineltä. Tallilla Sonje toimii ratsuttajana sekä kilparatsastajana ja on mukana suunnittelemassa hevosten treeniohjelmia yhdessä omistajien kanssa. Koska viidestään on pääasiassa pärjättävä, Sonje tekee myös hoitajan hommia ja auttaa paperitöissäkin Alexanderia.


Levi Walsh
tallityöntekijä, s. 1989 Englannissa

Levi Walsh on vuonna 1989 syntynyt mies Pohjois-Englannista. Rannikolla Whitbyn kaupungissa varttunut ja aikuisiälläkin asunut mies hiljalleen muutti aina vain Etelämmäs päätyen lopulta Walesin puolelle. Cresthillin tallissa Levi työskenteli pari vuotta, mutta Levi halusi lähteä tutkimaan mahdollisuuksiaan työskennellä nuorempien hevosten ja ponien parissa. Cresthillin omistaja tuntee Casper Boelensin hevospiirien kautta ja sai Leville puhelinhaastattelun Casperin tyttären uuteen yritykseen.
     Puhelias ja huumorintajuinen mies juttelee usein hevosille touhutessaan niiden kanssa. Milloin aiheena on sää, milloin paikallisuutiset taikka se huono ateria naapurikylän ravintolassa pari viikkoa takaperin. Levi luottaa nelijalkaisiin ystäviinsä täysin ja miehen voi usein nähdä ihan vain oleskelemassa karvanaamojen seurassa. Levillä ei ole ratsuttajan saatika kouluttajan koulutusta, enemmän mies on puuhaillut hevosten kanssa maastakäsin tai käynyt pyörähtämässä näiden kanssa maastossa. Diamontin valtakunnassa Levi on se, joka kutsutaan paikalle kun tarvitaan miehistä voimaa - mies hoitaa kaikki mahdolliset traktorihommat kentän ja maneesin lanauksesta heinäpaalien siirtelyyn. Levillä on vastuu myös hevosten hoidosta ja hoitaakin yleensä ruokinnat (kunhan puurot ja myslit on merkattu selkeästi, kun ei mies reuhupusseja toisistaan erota).      Levi created by Jeremias


Beverwijk Hot Space
Evelinen koira

Beverwijk Hot Space, aka Deacy, on Evelinen mukana seurannut australianpaimenkoirauros. Deacy oli alun perin ostettu koko perheen koiraksi, mutta päätettiin antaa naisen matkaan, sillä häneen nelijalkainen oli eniten kiintynyt. Lempinimi Deacy tulee tottakai Queenin jäsenen John Deaconin lempinimestä - isä Casper kun on kouluttanut koko perheensä Queen-faneiksi, ei kasvattajan keksimää nimeä voinut olla yhdistämättä kyseisen bändin albumiin.
     Deacy rakastaa jolkotella mukana maastoreissuilla ja innostuu aivan totaalisesti, kun joku haluaal leikkiä sen kanssa. Hevosiin Deacy on tottunut jo pennusta asti, niiden lähellä kun se on kasvanut. Kaikenlainen huomio on myös nannaa Deacyn egolle, ja se kiipeäisi mielellään syliin vaikka onkin jo siihen hommaan turhan iso. Nelijalkainen on hyväkäytöksinen ja kiltti, vaikka saattaakin olla vähän hönö ja yli-innokas. Vaikka energiaa löytyy, niin Deacy rakastaa silti haleja ja omistajansa kanssa sohvalla makoilua. Tottelee erittäin nätisti, joten uskaltaa pitää myös vapaana lenkeillä ja tallipihalla. Deacy on leikattu, joten sitä voi pitää huoletta vapaana myös kisareissuilla, jos siihen saa luvan.