Kasvatus & myynti

Diamontin perustaessaan Eveline ja Benjamin laajensivat toimintaansa pienestä kasvatuksesta, nuorten hevosten koulutuksesta ja hevosten kilpailuttamisesta isompaan kasvatustoimintaan sekä myyntitoimintaan. Kokopäiväisesti kasvatustoiminnasta vastaamaan palkattiin Evelinen ja Sonjen tuttu, Katrina Opperfeld, jolla on kokemusta kasvatuksen pyörittämisestä Saksasta. Koska myyntihevosina Diamontissa on lähinnä nuoria hevosia, joko ulkomaantuonteja, välityshevosia tai omia kasvattejamme, Eveline vastaa myyntitoiminnasta. Kaikissa asioissa liittyen kasvatukseen ja myyntiin voi olla yhteydessä sähköpostitse tai yksityisviestillä.

Kasvatustoiminta

Diamontissa kasvatus rakentuu belgialaisen puoliverisen ja zangersheiden ympärille. Pyrimme kasvattamaan kyvykkäitä kilpahevosia, joilla on kapasiteettia kansainvälisille radoille. Zangersheidejen polveutumista puhtaasti estepainotteisista suvuista noudatetaan niin, että kaikki zangersheide-kasvattimme suvuista löytyvät hevoset ovat kilpailleet vain esteratsastuksen kilpailuissa. Kasvatuksessa noudatetaan sallittujen kantakirjojen listaa, joka on molemmille roduille sama. Belgialaiseen puoliveriseen on lisäksi sallittu tammat, jotka edustavat täysiveri- tai anglo-arabialaista kantakirjaa (lähde: Belgian Warmblood). Zangersheidet nimeämme poikkeuksetta isän alkukirjaimen mukaan. Belgialaiset puoliveriset nimetään isän alkukirjaimen mukaan, mutta tästä voidaan poiketa jos noudatetaan mahdollista nimitemaa.

Myyntiehdot ja rekisteröintiohjeet

Kasvatit myydään pääasiassa koteihin, joissa ne pääsevät kilpailemaan ja jatkamaan sukuaan. Myös tarinointiin painottuneita koteja harkitaan aina. Kasvatin sivut ovat ilmoitettava joko Keskustaan yksityisviestillä tai sähköpostitse kahden viikon sisällä myynnistä. Varsat ovat rekisteröitävä Virtuaalisen Ratsastajainliiton hevosrekisteriin pikimmiten, ja vanhempien rekisterinumerot merkittävä varsaa rekisteröitäessä tietoihin. Kasvattajaksi merkittävä DIAM1767, syntymämaaksi Belgia ja kasvattajanimeksi NDB. Sivuille kasvattajaksi merkittävä Diamont Chevaux de Sport linkitettynä etusivullemme. Halutessaan voi kasvattajaksi mainita tallin nimen ja linkin lisäksi VRL-11523.

Kasvatit vuodelta 2020

zang t Alana NBD Z s. 12.07.2020 isä K.B. Aliano Z emä Caillath de Rouge Z omistaa Diamont CdS
trak t Exxina NBD s. 04.09.2020 isä Exxtension F emä Kilkenny Eigirina omistaa Diamont CdS
BWP o Cyberpunk NBD s. 10.09.2020 isä Crocodile emä Ultracor Clover omistaa Agnieszka Nadolny
zang t Lampiègne NBD Z s. 14.09.2020 isä Limonét Z emä Caillath de Rouge omistaa Gren & Gaertner

Kasvatit vuodelta 2021

zang o Ghosted Pleasure NBD Z s. 10.03.2021 isä Ghost Opera emä D'abord Le Plaisir omistaa Diamont CdS
x t Scoria NBD s. 28.05.2021 isä Lucjan WL emä Kilkenny Eigirina omistaa Diamont CdS
bwp t Ultracoma NBD s. 02.06.2021 isä Comet Hills emä Ultracor Clover omistaa Diamont CdS
zang o Immortal Pleasure NBD Z s. 03.06.2021 isä Immortalist Z emä D'abord Le Plaisir omistaa Neon Estate
bwp o Oneiros NBD s. 07.06.2021 isä Orpheus emä Dory Clover Z omistaa Diamont CdS
hann o Catharo NBD s. 05.07.2021 isä Catharsis Oak emä Ultracor Clover omistaa Diamont CdS
bwp o Ocean Eyes NBD s. 15.08.2021 isä Napalm Skies CRB emä Kilkenny Eigirina omistaa Diamont CdS
hann o From Russia With Fashion s. 09.10.2021 isä Russian Gin With A Grin emä Silbers Haute Couture omistaa Diamont CdS

Myyntihevoset

Myynnissä olevat aikuiset hevosemme ovat listattuna alla. Kaikille saa mukaansa mahdolliset tekstit, ellei erikseen mainita, mutta kuvat eivät uulu kauppaan. Myyntihevoset ovat pääasiassa tuontihevosia, ja kaikille on erikseen ilmoitettuna tuojamerkintä. Jos olet kiinnostunut kyselemään lisää tai tekemään ostotarjousta jostakin myynnissä olevasta hevosesta, ota yhteyttä yllä olevan sinisen laatikon ohjeiden mukaisesti ! Otamme myyntivälitykseen myös muiden ostamia hevosia. Näistä sovitaan aina tapauskohtaisesti, joten ota yhteyttä jos haluat tuoda meille hevosesi myyntiin.

Control Z    (MYYTY)
VH20-272-0019    |    zangersheide, ori, 167cm, ruunikko    |    syntynyt 14.11.2019 (8v: 14.05.2020), tuontisuku
kasvattanut Janina Kaufer, maahantuonut Eveline Boelens (VRL-11523)

isä Connect Z (zang, prn, 169cm)    |    ii. Chastain v. Kaufer (KWPN, m, 172cm), ie. Sans Salt (SF, rn, 164cm)
emä Florita Z (zang, rt, 164cm)    |    ei. For Glory Z (zang, trt, 168cm), ee. Calligraphy Z (zang, rn, 161cm)

Control on ostettu Alankomaista viisivuotiaana, peruskoulutettuna ja esteisiin jo hieman tutustuneena. Evelinelle tullessaan ori on ollut esteillä vielä kokematon, mutta on saanut hyppäämiseen varmuutta ja kokemusta, ja tällä hetkellä hyppää kotona 130cm ratoja. Control on energinen ja herkkä, ja ongelmakohtana onkin ollut harjoittaa orin tarkkuutta hyppäämisessä ja löytää kärsivällisyyttä suorittamiseen. Tästä orista saa varmasti nopean suorittajan aikaradoille, ja potentiaalia on varmasti vähintään 150cm radoille oikeanlaisen ratsastajan kanssa. Control ei ole mikään älyttömän hankala käsitellä, vaikkakin hieman hätäinen kaikissa tilanteissa. Sekä ratsastajalta että käsittelijältä vaaditaan kärsivällisyyttä tämän orin kanssa.