El Castillo de L'Estany
La crianza de warmblood español

Vaikkakin puoliverikantakirja, espanjalainen puoliverinen on uniikki rotu – urheiluhevonen muiden puoliveristen tapaan, mutta jonka suvusta voi löytyä iberialaisia rotuja sekä harvinaisia rotuja, kuten kladrub. Espanjalainen on herkkä, hienoluonteinen ja vakaa puoliverinen ja on potentiaalinen rotu jopa olympiatasolle. Säkäkorkeus liikkuu yleensä 152-164 senttimetrin tienoilla ja värirajoitteita ei ole, vaikkakin kimot, musta ja ruunikko ovat yleisimmät värit. (Lähde: http://www.spanishwarmblood.com)
     L'Estany pyrkii jalostamaan rotua valitsemalla käyttöönsä parhaat mahdolliset vanhemmat, jotta lopputulos olisi ihanteellinen espanjalainen puoliverinen; selväpäinen, älykäs, yhteistyöhaluinen. Espanjalaisella on lähtökohtaisesti hyvä kyky kokoaviin liikkeisiin, joten estepainotteisena tallina pyrimme kasvattamaan yksilöitä, jotka soveltuvat radalle kuin radalle, kentälle ja halliin.
     Kasvattimme syntyvät kaikki Espanjassa, Olivassa, ja saavat nimeensä takaliitteen Est. Myyntivarsat myydään vain koteihin, jossa ne pääsevät toteuttamaan kilpahevosen uraa jossakin lajissa ja mahdollisesti jatkamaan sukua. Jokainen kasvattimme on rekisteröitävä Virtuaaliseen Ratsastajainliittoon (kasvattajanimeksi Est, syntymämaaksi Espanja ja kasvattajaksi LEST7716).

Espanjalaisen jalostukseen sallitut rodut

andalusialainen
lusitano
lipizzanhevonen
kladrub
knabstrup

connemara
irish draught
englantilainen täysiverinen
iberialainen puoliverinen *
muu pv joka noudattaa kyseistä rotulistaa **

* andalusialainen / lusitano x puoliverinen (väh. 25% PRE/lusit verta)
** mikä tahansa puoliverinen, jonka suvusta löytyy vain SW-jalostukseen sallittuja rotuja

Linjat

Latinalinja: Corpus Deus
Ch-linja: (Chaponia - Chatoya 21 -) Chiva Est
Cor-linja: Cor Carolii

Kasvatit 2018

tamma Chiva Est s. 01.04.2018 i. Dyin' Ain't Much... e. Chatoya 21
ori Briños Est s. 15.04.2018 i. First Edition xx e. Belleda