This is life in colour

Valehtilisin, jos väittäisin, etteikö Mamma Mia! -elokuvan miljöö saanut minua haaveilemaan omasta saaresta Välimerellä. Oma pieni paratiisi ilman ärsyttäviä naapureita — tai ylipäätänsä muuta sivilisaatiota viidenkymmenen kilometrin säteellä. Cour des Îles on juuri tällainen paratiisi. Paratiisi, jossa saa elää omaa unelmaansa. Paratiisi, jossa perhe ei tarkoita vain miestä ja lasta, vaan koko tallitiimiä. Paratiisi, jossa arjesta ei tarvitse irrottautua, sillä se on niin ihanaa.
     Cour des Îles — tai saariparatiisi — lähti muotoutumaan vuoden 2017 loppukesästä ensimmäisten hevosten mukana. Omistajaperhe jätti Ranskan mantereella sijaitsevan Cour de Lionin aika pian sen perustamisen jälkeen Lean veljenpojan hyppysiin ja siirsi oman perhe-elämänsä omalle saarelle. Vähän rennompaan ympäristöön, jossa olisi parempi kasvattaa lasta ja keskittyä siinä sivussa pienemmän hevoslauman kilpailuttamiseen. Lionin kasvatustyö kuitenkin lähellä sydäntä, mutta onneksi sitä pystyy hoitamaan myös saarelta käsin, "etätyönä".
     Nyt arki rullaa. Pihassa lauma hienoja hevosia. Lapsi kasvaa hienoksi ihmiseksi. Mieheke yrittää estää ostamasta liikaa hevosia. Minä yritän olla vastuuntuntoinen aikuinen ja valmentaja nuoremmille kilparatsastajillemme. Ja Alma, joka onneksi pitää koko soppaa kasassa tallin todellisena päällikkönä.

Lea & Christien Hardi

VRL-11523   /   infinitebirdie@gmail.com

Cour des Îles sijaitsee omalla kuvitteellisella saarellaan jossakin Välimerellä, noin 50 kilometrin päässä Ranskan kaakkoisrannikosta Montpellierin kohdalta. Saarelta löytyy moderni tallirakennus, kaksi kenttää, tarhoja ja laitumia, isohko uimaranta sekä harvaa metsää. Saari on pääasiassa ruohopohjaista, mutta tallipihan kulkuväylät ovat sorapohjaisia ja muutamat "maastopolkumme" erottuvat kulumajälkinä — mitään varsinaisia maastoja meiltä ei löydy. Virallista kasvatustoimintaa meillä ei ole, mutta liitteen des Îles alle rekisteröidyt puoliverikasvatit löytyvät täältä. Rekisteröitäessä hevoselle merkitään kasvattajaliitteeksi des Îles, syntymämaaksi Ranska ja kasvattajaksi VRL-11523.