This is life in a château

Cour de Lion, tai nykyisin pidemmin ilmaistuna Cour de Lion et les îles, on vuoden 2017 elokuussa perustettu hevostila Etelä-Ranskassa. Talli on rakennettu vanhan kartanon maille alunperin yhden naisen toteutettuna haaveena. Siittola siirtyi jo aika alkuvaiheessa Lean sisarenpojan, Adrienin, johdettavaksi, kun nainen itse halusi tuoreen perheen kanssa aloittaa elämää rauhallisemmalla paratiisisaarella Välimerellä. Vuoden 2020 alkukesästä saarielämää alkoi olla eletty jo tarpeeksi, ja Lea halusi saaren hevosineen ja perheineen muuttaa takaisin mantereelle, jotta voisi ottaa siittolansa ohjakset käytännössäkin vihdoinkin haltuunsa. Siksipä talli kantaa nykyään pidennettyä nimeä, sillä paratiisisaarelta tulleet ranskalaishevoset kantoivat ja kantavat edelleen nimeä des îles.
     Aivan alkujaan Cour de Lion on painottunut puhtaasti koulupainotteisiin holsteininhevosiin. Lähes alkumetreiltä asti mukana on pyörinyt muitakin saksalaisia kantakirjoja ja hollantilaista puoliveristä, mutta ehkäpä vasta puolen vuoden jälkeen alkoi olla varmaa, että muutkin kantakirjat tulivat pysyäkseen. Edelleen päärotuna on holstein, sekä ranskalainen puoliverinen, mutta saksalaisia kantakirjoja on vahvasti esillä lionilaisissa suvuissa esimerkiksi westfalenilaisen kantaorin ja oldenburgilaisen orilinjan merkeissä, ja trakehner näyttää olevan suvuissamme vahvistuva rotu.
     Kasvatustoimintamme pyörii edelleen, vaikkakin kasvattimäärä on vuosi vuodelta supistunut. Kasvatuksessamme onkin alettu yhä enemmän keskittymään yksilöihin ja siihen, miten jokainen kasvattimme vaikuttaa kasvatustyöhön ja sukulinjoihin.

Lea, Christien & Adrien Hardi
VRL-11523, infinitebirdie[at]gmail.com