Lorenzo I
VH20-012-0016
hollanninpuoliverinen, ori, 173cm, ruunikko
syntynyt 16.09.2019 (8v: 16.03.2020)
kasvattaja M. & J. Volkengaar, omistaja Cour de Lion (VRL-11523)

kilpailee kouluratsatuksessa
taso: Grand Prix
05/20 KTK-II
18 + 18 + 18 + 18 = 72p.

Jäniskorvat, kirahvin kaula ja utelias katse. Lorenzo on kuin vahtikoira hevosen ruumiissa: mitä tahansa tapahtuu orin näkövinkkelissä, se tuntuu heti valpastuvan ja kiinnittävän huomionsa siihen, oli se sitten lähestyvä heinäkärry, ohikulkija tai vapaaksi päässyt muovipussi. Kaikki on niin hirmu kiinnostavaa, että se ansaitsee Enzon huomion. Heinäkärryn kanssa tarhoja lähestyessä Enzo ryhdistäytyy heti uljaaseen tarkkailuasentoonsa ja kohottaa päänsä taivaisiin. Mitään meteliä ruunikko ei pidä, mutta tutuille asioille se hörisee innoissaan. Ja tottakai jos heinän jakamisessa menee liian kauan, saattaa hörinä voimistua ja saada kaverikseen tarhan pohjan kuopimista.
     Valppautensa sekä luonnollisesti pitkän ja reippaan askelluksensa takia Enzo antaa helposti vaikutelman, että se on kuin tikittävä aikapommi joka räjähtää riehumaan heti kun saa vähänkin jotain syytä sellaiseen. Ruunikko kuuluu kuitenkin siihen vähän fiksumpien orien kastiin, eikä onneksi ole mikään riehuja. Hirnahdella Enzo saattaa ihan kaikelle ja kaikille, kun sitä sattuu taluttamaan jonkun kaverin ohi, ja keskittymiskyky ei välttämättä aina ole siellä määränpäässä, mutta ruunikko ei ole vielä ikinä lähtenyt varsinaisesti käsistä. Keskittymiskyvyn puutteen takia pääsee helpommalla, jos Enzon ottaa hoidettavaksi hoitopaikalle. Karsinassa ori saattaa pyöriä turhan paljon, kun ei jaksa pysyä paikallaan, ja oven auki pitäminen on aina riski — Enzo saattaa hyvin löytää tallikäytävältä jotain kiinnostavaa, ja pokkana kävellä kiinnostuksensa perässä välittämättä karsinassa seisovasta hoitajasta.
     Ison kokonsa, ison askelluksensa ja ehkä myös ison egonsa takia Enzo voi olla varsinkin lyhyemmille ratsastajille hankala hallittava. Ruunikon kanssa täytyy olla selkeät sävelet siitä, kuka on pomo, sillä muuten ori saattaa mielensä mukaan lähteä esimerkiksi lisätystä laukasta innostuneena pienelle pukkispurtille. Verryttelyssä on hyvä ratsastaa Enzon kanssa paljon taivutuksia ja tempon säätelyjä, jotta orin saa sopivasti ohjan ja pohkeen väliin. Ratsastajan pitää olla koko ajan hereillä ja pitää paketti kasassa, sillä jos ruunikko tajuaa ratsastajan jäävän hetkeksikään vapaamatkustajaksi, se ottaa tilanteesta kaiken hyödyn irti. Kun Enzon kanssa saa tehtyä hyvän pohjatyöskentelyn ja paketti pysyy kasassa myös tehtävien aikana, on ori todella mukava ja kuuliainen.

Sukuselvitys

isä Verrocchio
KWPN trn 175cm
ii. Don Dynamo
oldenburg trt 172cm
iii. Don Dante
iie. Diaram
ie. Gracia
KWPN rn 166cm
iei. Fusilier BKL
iee. Grace VII
emä Zeewolde Katrina
KWPN vrt 162cm
ei. Amsterdamon
KWPN mrn 167cm
eii. Valenciaga
eie. Bloemendaal Naomi
ee. Zeewolde Klaudette
KWPN rtkm 165cm
eei. Burn Out
eee. Karmina

Kilpailumenestys

NJ Näyttelyjaos
19.04.2020 Cloudfield, tuomari: alaera - irtoSERT
22.07.2020 Atorina, tuomari: Lissu T. - irtoSERT
VSN Show-Näyttelyt