Talli ja miljöö

Nolvin Yksityistalli sijaitsee virtuaalikaupunki Valkisalon maaseudulla, noin viiden kilometrin päässä keskustan alueelta. Nolvin perheen talo sijaitsee hieman tallialueen ulkopuolella, ja on yksityisaluetta. Helmikuussa 2020 valmistunut maneesi on moderni, hiekkapohjainen sekä lämmitetty, ja seiniltä löytyy peilit. Toisella pitkällä sivulla on katsomo sekä pieni kahviona ja kisatoimistona käytetty koppi. Team Valkiat käyttää maneesia kun sitä tarvitsee, sillä ratsastusseuran läheisestä ratsastuskeskuksesta ei löydy maneesia. Nolvin Yksityistalli toimii myös ratsastusseuran "päämajana", ja on vain reilu kilometrin päässä ratsastuskeskuksesta. Team Valkian jäsenillä on oikeus käyttää ratastuskeskuksen isompaa kenttää esimerkiksi rataharjoitteluihin ja valmennuksiin, kunhan muistaa tehdä maksuttoman varauksen. Muilta tallilaisilta, jotka eivät ole jäseniä, varausmaksu on 10 v€. Lisää tietoa ratsastuskeskuksen tiloista saa sen omilta sivuilta !

Nolvin kenttä on isohko, ja sen viereltä löytyy katsomo. Kenttä on valaistu ja hiekkapohjan alla kulkee lämpöputkia, joilla saadaan pidettyä kenttä käytettävissä myös talvisin. Estevarastosta pääsee suoraan sekä maneesiin että kentälle. Pieni maastoesterata löytyy niitty ykköseltä, jossa esteet ovat vesihautaa ja lampea lukuunottamatta liikuteltavia. Maastoja löytyy runsaasti, ja myös niitty kakkosella ja kolmosella saa ratsastaa vapaasti vuoden ympäri. Talvella pyritään auraamaan jonkinmoiset lenkit niityille, jotta saa hankitreenin lisäksi halutessaan ratsastaa kiinteämmälläkin pohjalla. Läheltä löytyy pieni Nalmijärvi, jossa voi käydä uimassa myös hevosten ja koirien kanssa.

Tammikuussa 2020 valmistuneesta tallirakennuksesta löytyy kymmenen karsinapaikkaa, joista jokaisen pohjalla on puruja ja ovet ovat liukuovia. Ovista löytyy loimitelineet sekä nostettava puomi satulalle ja kaksi koukkua riimuille tai muille tavaroille. Ruokakipot ovat karsinoissa ulosvedettävät ja vettä tulee vesiautomaateista. Liukuovissa on kalterien kohdalla U:n mallinen aukko, josta hevoset saavat päänsä ulos. Karsinajärjestys löytyy hevoslistauksesta. Tallin takana on varasto, josta löytyy heinät ja lantala. Muille rehuille on oma rehuhuone tallin sisällä. Satulahuoneesta löytyy jokaiselle hevoselle kaksi satula- ja suitsipaikkaa sekä reilusti säilytystilaa kaappien muodossa. Hevosten omistajille on kaappeja taukohuoneessa, josta löytyy pieni keittiö jääkaapin, kahvin- ja vedenkeittimen sekä mikron kanssa varusteltuna, sohvaa ja nojatuolia sekä suihku ja wc. Tarhoja on yhteensä kahdeksan, joista numerot 1 ja 2 ovat kahden hevosen tarhoja. Laitumia löytyy kolme, ja ne ovat käytössä vain keväällä ja kesällä. Sekä laitumilla että tarhoilla on valkoiset lankkuaidat, jotka on vielä vahvistettu sähkölangoilla sisäpuolelta.

Tietoa Nolvin henkilöistä saa foorumilta !

Yksityishevosten majoitus

Nolvit majoittavat vapaisiin karsinoihinsa yksityishevosia. Vapaista paikoista yleensä ilmoitetaan Keskustan foorumilla, mutta jos hevosesi tarvitsee tallipaikkaa ja harkitset meitä, aina voi ottaa yhteyttä sähköpostitse. Majoitamme aina sen hetkisestä tilanteesta riippuen tietyn määrän oreja, joille on varattuna pääsääntöisesti neljä karsinaa (numerot 7-10). Tammoille ja ruunille ei ole mitään rajoituksia, eikä majoitettavan hevosen painotuslajilla ole merkitystä. Jos valmentajalle on tarvetta, edellä mainittuun sähköpostiin voi olla yhteydessä. Mikael Nolvi valmentaa esteillä huipputasonkin ratsukoita.

Majoituspaketit

Kaikki paketit sisältävät maksun heinästä, muut ruuat omistaja hankkii itse. Ruokia saa säilyttää rehuhuoneessa, merkkaathan ne oman hevosesi nimellä. Mikään paketti ei sulje paremman paketin etuja pois, vaan halutessaan käyttää niitä maksetaan kertamaksu. Kakkospakettia suositellaan niille, joilla ei ole omaa traileria mutta jotka kilpailevat säännöllisesti tai usein vuoden ympäri.

(I) Ykköspaketti 325 v€ / kk
) karsinapaikka ja karsinan päivittäinen siivous
) päivittäinen ruokinta ja loimitus ohjeiden mukaan
) tarhapaikka

(II) Kakkospaketti 400 v€ / kk
) karsinapaikka ja karsinan päivittäinen siivous
) päivittäinen ruokinta ja loimitus ohjeiden mukaan
) tarhapaikka ja kesäisin paikka laitumelta
) trailerin ympärivuotinen käyttö

Etujen kertamaksut:
) paikka kesälaitumelta 50€ / kesä
) trailerin kertavuokraus 20€ / päivä, lisäpäivä +5€