Team Valkiat

Ratsastuskeskus Valkia

Tapahtumakalenteri    |    Tilojen vuokraus ja hinnasto

Ratsastuskeskus Valkia sijaitsee virtuaalisessa kaupungissa Valkisalossa. Valkian omistaa ratsastusseura Team Valkiat yhdessä Valkisalon kaupungin kanssa. Ratsastuskeskus on kuitenkin suurimmaksi osaksi seuran käytössä, joka hoitaa keskuksen ylläpidon sekä tilojen vuokraukset ja muut. Keskuksesta ei löydy erikseen maneesia, mutta kahden kilometrin päässä sijaitsevan Nolvin Yksityistallin pihalta löytyy maneesi, jota seura käyttää tarvittaessa.
     Valkiasta löytyy iso hiekkapohjainen ja valaistu kenttä. Kentän alle on rakennettu lämmitysjärjestelmä, jonka avulla kenttä saadaan pidettyä sulana myös talvella tarvittaessa. Hyvä ojitus takaa myös sen, että suuremmilla sateilla vesi valuu pois kentältä. Aivan kentän vieressä on pienempi kenttä samoilla ominaisuuksilla verryttelyä varten. Ison kentän vieressä on ulkokatsomo sekä sisäkatsomo, jonka yhteydessä on myös kahvila sekä wc- ja suihkutilat. Vieressä on siirtotallialue, johon pidempinä kisaviikonloppuina tai -viikkoina pystytetään siirtotallit. Alueella on tilaa myös muutamille asuntoautoille sekä hevosrekoille ja trailereille. Pääasiallinen pysäköinti on kuitenkin isommalla parkkialueella. Sisäkatsomon kulmalta löytyy pienempi parkkialue, joka on tarkoitettu kilpailun järjestäjille, henkilökunnalle ja tuomareille. Sisäkatsomon takana on iso varasto, josta löytyy laadukas estekalusto sekä kouluaidat. Myös siirrettävät maastoesteet varastoidaan talven ajaksi.
     Keskuksen takaa löytyy iso ja laadukas muunneltavissa oleva maastoesterata. Radalla on joitakin kiinteitä esteitä, mutta niistäkin useimmista saadaan korkeutta säädettyä. Maastorataa löytyy niittypohjalla, metsässä polulla sekä kiinteällä hiekkapohjalla. Kentän vieressä on kilpailijoiden ja valmennettavien käytettävissä oleva maastopolku, joka kiertää noin kilometrin mittaisen matkan. Nalmijärvessä on mahdollista uida itse sekä uittaa tai kahluuttaa hevosia ja koiria.